- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק מ"ת 51877-07-11
|
מ"ת בית משפט השלום עכו |
51877-07-11
2.10.2011 |
|
בפני : ג'ני טנוס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אילן דוד מרבאום (עציר) |
| החלטה | |
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע שני מעשים מגונים באחותו, וכן תקיפה של האחות בנסיבות מחמירות.
בהחלטה שלי מיום 28/8/11 קבעתי כי קיימות ראיות לכאורה לגבי ביצוע העבירות המיוחסות למשיב, וכי קיימת עילת מסוכנות.
מאחר שהוגש תסקיר מעצר אשר בחן אפשרות שחרור המשיב לחלופת מעצר אצל בני הזוג נפתלי ולפיו לא המליץ שירות המבחן על שחרורו כאמור, הוריתי על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים נגדו.
בעקבות ערר שהוגש לביהמ"ש המחוזי על ההחלטה הנ"ל, הגיעו הצדדים להסכמה בהמלצת ביהמ"ש, כי הדיון יוחזר לבימ"ש זה על מנת שביהמ"ש יבחן בעצמו את החלופה המוצעת.
בדיון היום שמעתי את בני הזוג נפתלי. בשלב מסוים ולבקשתי, התקיים הדיון ללא נוכחות המשיב על מנת למנוע מצב של אי נעימות מצד המפקחים המוצעים בתשובות שהם מתבקשים למסור במהלך החקירה.
לאחר ששמעתי את המפקחים, אני בדעה כי הם מפקחים ראויים. התרשמתי שהם אנשים שקולים בדעתם, המודעים היטב למלאכה המוטלת עליהם כמפקחים על עצור במעצר בית, עם כל ההכבדה הכרוכה בכך. עוד התרשמתי, כי מדובר במפקחים שיכולים להוות דמות סמכותית עבור המשיב, וכי בפועל היו דמות כזו במהלך השנים שבהן עבד בעסק שלהם.
בשונה ממה שעולה מתוך תסקיר המעצר, מתברר בדיון היום כי מר נפתלי אינו עובד עוד, וכי בתקופה הקרובה אין הוא מתכוון לצאת לעבודה.
לא אסתיר כי הקרבה הגאוגרפית בין ביתם של המפקחים המוצעים לבין בית אמה של המתלוננת, היה שיקול מרכזי בבואי לשקול אם לשחרר את המשיב אם לאו. ואולם לאחר שהתרשמתי מהמפקחים ולאור כך כי לא מדובר בקרבה גדולה למדי (מרחק של כרבע שעה נסיעה), אני סבורה כי החלופה המוצעת היא מתאימה בנסיבות העניין.
במהלך הדיון התעוררה סוגיה הקשורה לקבלת טיפולים רפואיים ע"י הגב' נפתלי שאליהם מתלווה בעלה, ואולם נוכח עמדתה כי תיגש לקבלת הטיפולים ללא צורך בליווי, אני סבורה כי מכשלה זו הוסרה.
אשר על כן, אני מורה על שחרור המשיב בתנאים המפורטים להלן:
1. המשיב ישהה במעצר בית מלא בביתם של מר דב נפתלי והגב' חנה נפתלי, ברח' XXX בנהריה ובפיקוחם.
למען הסר ספק, די בפיקוח של אחד מבין השניים בכל רגע נתון.
2. אני אוסרת על המשיב ליצור קשר כלשהו, בין במישרין ובין בעקיפין, עם האחות המוזכרת בכתב האישום.
3. ביהמ"ש מודיע למפקחים, כי עליהם להודיע למשטרה באופן מיידי על כל הפרה של המשיב, כגון עזיבה או יציאה מהבית. כמו כן, ביהמ"ש מודיע למפקחים כי המשטרה רשאית לבקר בביתם בכל רגע נתון על מנת לבדוק אם המשיב מקיים את החלטת ביהמ"ש.
4. המשיב יחתום על התחייבות עצמית בסך של 20,000 ש"ח. כמו כן, יחתמו כל אחד מהמפקחים על ערבות צד ג' בסכום דומה, להבטחת תנאי השחרור.
<#5#>
ניתנה והודעה היום ד' תשרי תשע"ב, 02/10/2011 במעמד הנוכחים.
|
ג'ני טנוס, שופטת |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
כתבות קשורות
חיפוש עורך דין לפי עיר
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
